Laatste Nieuws

Wees blij met de honingbij

 

De imkers van Imkervereniging Delft gaan zondag vanaf 13.00 uur honing slingeren in De Papaver. Ze geven uitleg over de honing en je kunt een kijkje nemen in de bijenstal achter De Papaver.

De honing wordt door een speciale machine uit de ramen geslingerd. Daarna wordt hij gezeefd en over een poosje gepot. De honing is een puur product: er wordt niets toegevoegd aan de honing. Het duurt na het slingeren nog even voordat de honing verkocht wordt. Houd de website van De Papaver hiervoor in de gaten. Je kunt momenteel wel honing kopen van imkers uit Tanthof, Voorburg en Rijswijk.

Wees blij met de honingbij

Er is ook een speurtocht

Op zondag 12 juli start ook een nieuwe speurtocht rond De Papaver over honingbijen: ‘van bloem naar bij tot honing’. Ontdek de wondere wereld van deze bijzondere diertjes. Wist je dat honingbijen voor een halve kilo honing wel 6 miljoen bloemen moeten bezoeken?

Terras en bloementuin

Zondagmiddag kan je ook genieten van een kop thee van verse kruiden uit de Papavertuin. Vanuit het terras heb je een mooi zicht op de mooie bloementuin en hardwerkende bijtjes.

Openingstijden

De openingstijden van De Papaver zijn per 1 juli gewijzigd. Je bent welkom op woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en op zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Kijk op de website van de Imkervereniging Delft of van De Papaver voor meer info.

(Foto Eric Ward op Unsplash)
Terug
vrijdag 10 juli 2020 06:55:25 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob