Laatste Nieuws

Nog meer studentenvrijwilligerswerk

 

Stichting Studentenvrijwilligers Delft (SVD), TU Delft en de gemeente Delft hebben op 8 juli een  samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel is om vrijwilligerswerk door studenten in Delft nog meer te stimuleren en te faciliteren.

In Delft is ongeveer één derde van de studenten actief in vrijwilligerswerk. Dit werd tijdens de coronacrisis extra zichtbaar. Er ontstonden spontane acties om Delftenaren te hulp te schieten of te ondersteunen. Studenten deden boodschappen of organiseerden een brievenpostactie.

De gemeente en de TU Delft hebben nu afspraken gemaakt met de SVD om de inzet van studentvrijwilligers in Delft verder uit te breiden en te stimuleren. De opdracht van de SVD is om het aanbod en de vraag naar studentenvrijwilligers nog beter op elkaar af te stemmen.

Nog meer studentenvrijwilligerswerk

Er komt een website om dit bij elkaar brengt. Daarnaast zoekt de SVD samenwerking met maatschappelijke partners. Hebben zij een vraag, dan koppelt de SVD er een studentenvrijwilliger aan.

Groeiende samenwerking

“Studenten zijn de leiders van de toekomst. Zij moeten zich nu afvragen hoe zij maatschappelijk relevant kunnen zijn. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat zij in de afgelopen periode hebben gedaan. Deze overeenkomst is een bekrachtiging van onze blijvend groeiende samenwerking met onze Delftse studenten”, aldus Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft.

Grote stap

Vincent Hellebrekers, voorzitter Stichting Studentvrijwilligers Delft, vult aan: “De Delftse studentenwereld is heel hecht. Of het goed of slecht gaat, er staan altijd mensen voor je klaar. Dit maakt studeren in Delft speciaal en we willen dit ook zoveel mogelijk delen met Delft. Deze afspraken zijn een grote stap om dat meer te kunnen doen.”

Betere versie van Delft

De gemaakte afspraken zijn onderdeel van het ‘Convenant 2016-2026 TU Delft en gemeente Delft’ en het programma WIJStad. De TU Delft en de gemeente Delft werken samen aan een betere versie van de stad. Studenten doen vrijwilligerswerk en dragen op sociaal vlak hun steentje bij door zich in te zetten voor bewoners. Kennis van onderzoekers en studenten wordt gecombineerd met de kennis van bewoners en maatschappelijke instellingen. Op die manier komt er een betere versie van Delft.
Terug
vrijdag 10 juli 2020 06:57:43 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob