Laatste Nieuws

Nieuwe routes van en naar binnenstad

 

De routes voor fietsers en gemotoriseerd verkeer zijn na de opening van de Sint Sebastiaansbrug veranderd. De route van de Sint Sebastiaansbrug via de Mijnbouwstraat naar het Poortlandplein is voortaan dé route voor autoverkeer van en naar de binnenstad. Hierdoor rijdt er minder verkeer over de Michiel de Ruyterweg en de Julianalaan. 

De Michiel de Ruyterweg is nu ingericht voor autoverkeer in twee richtingen. De maximumsnelheid is hier 30 km/uur. Vrachtverkeer mag niet over de Sint Sebastiaansbrug. Verkeersborden en markeringen op de weg geven de nieuwe verkeerssituatie aan.

Nieuwe routes van en naar binnenstad

Schoner, beter, veiliger

De nieuwe routes zorgen ervoor dat het verkeer beter en veiliger  doorstroomt. Bovendien wordt de lucht schoner, omdat auto’s daar rijden waar de minste woningen staan. Bewoners hebben dan minder last van het geluid van verkeer.

Brief aan omwonenden

De gemeente heeft aan de omwonenden van de brug een brief gestuurd. Hierin legt ze uit hoe zij het beste hun wijk in of uit kunnen rijden per auto of fiets. De gemeente kijkt in de komende weken of de nieuwe routes goed werken en doet aanpassingen als dat nodig is.

Plattegrond
Terug
vrijdag 17 juli 2020 06:42:33 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob