Laatste Nieuws

Raad rondt af

 

De gemeenteraad heeft op maandag 13 juli, in de verlenging van de digitale vergadering die op donderdag 9 juli begon, de resterende agendapunten behandeld. Dit was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces.

Afgelopen donderdag stelde de gemeenteraad onder meer de kadernota 2020 en het voorstel over de parkeertransitie vast. Dat gebeurde na middernacht en toen moesten er nog vier onderwerpen besproken worden. De regels schrijven voor dat de raad in die situatie op de eerstvolgende maandag verder vergadert. Op de agenda stonden maandag een bijdrage uit het Fonds 2040 aan de Stichting Planet B.io, Biotech Campus Delft, energiestrategie, woningmarktafspraken en het sociaal uitzendbureau.

Raad rondt af

Slotwoord

Burgemeester Marja van Bijsterveldt blikte aan het eind van de vergadering kort terug op de coronaperiode en de ongewone maatregelen die daarop volgden. Een periode waarin volgens de burgemeester bergen werk zijn verzet door de raad en het college. Een periode ook waarin bewoners de veerkracht en het vernuft van Delft lieten zien om samen de coronacrisis te boven te komen.  Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag van deze vergadering.

Sinterklaasintocht

Vanaf 20.30 uur is er een beeldvormende vergadering over de Sinterklaasintocht in Delft. De vergadering staat onder leiding van burgemeester Marja van Bijsterveldt en is alleen toegankelijk voor raads-/commissieleden en genodigden. Aanwezig zijn onder andere Herman Weyers, voorzitter van de Stichting Sinterklaas Delft, historicus Jop Euwijk en Glenn Weisz, directeur van Can I Dream.  Doel en opzet van de avond is om samen het gesprek voeren over de aanwezigheid van zwarte pieten en roetveegpieten bij de intocht van Sinterklaas in Delft. Daarbij komen verschillende invalshoeken aan bod.
Terug
vrijdag 17 juli 2020 06:50:41 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob