Laatste Nieuws

Raad akkoord met winkeltijden

 

De gemeenteraad is donderdag 17 december akkoord gegaan met een uitbreiding van de winkeltijden op zon- en feestdagen. Winkeliers hoeven op die dagen niet meer om 20.00 uur te sluiten. Ze kunnen hun zaak net als de rest van de week tot 22.00 uur openhouden. De aanleiding voor de nieuwe verordening waren niet de winkeltijden, maar wel de uitkomst van een bezwaarprocedure over een geweigerde ontheffing voor een avondwinkel. De oude verordening uit 1996 bleek volgens het college wettelijk gezien aan vernieuwing toe te zijn.

Een ruime meerderheid van de raad ging donderdagavond akkoord met het voorstel voor een warmtenet in Delft. Hiermee moeten 5.300 woningen in de wijken Voorhof, Buitenhof en –voor een klein deel – Hof van Delft worden aangesloten op een warmtenet. 

Raad akkoord met winkeltijden

Het gaat om duurzame aardwarmte vanuit een nog te realiseren aardwarmtebron bij de TU Delft. Op termijn zou restwarmte vanuit de Rotterdamse haven kunnen worden gebruikt. Zover is het nog niet. Er moet eerst nog een definitief ontwerp komen voor de aanleg van het warmtenet. Als het ontwerp én het Warmteplan 2021 klaar zijn, kan de raad volgend jaar een definitief besluit nemen.

Filmhuis Lumen

De verhuizing van Filmhuis Lumen van het Doelenplein naar Nieuw Delft kan doorgaan. De raad ging akkoord met twee voorstellen die dat mogelijk maken. Het filmhuis kan dan uitbreiden van twee naar vier zalen. De raad ging akkoord met een eenmalige subsidie van 650.000 euro uit het Fonds Delft 2040 en een maximale garantstelling voor de hypotheek van 1,2 miljoen euro. De meeste fracties lieten weten de verhuizing van Lumen naar Nieuw Delft als een verrijking voor dit deel van de stad te zien. De financiële bijdrage van de gemeente en de garantstelling vond wethouder Bas Vollebregt goed uit te leggen, omdat het filmhuis zelf zijn complete eigen vermogen gebruikt om de verhuizing mogelijk te maken.

Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag van deze vergadering.
Terug
vrijdag 25 december 2020 08:14:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob