Laatste Nieuws

Uitlaatstrook voor honden vervalt

 

De gemeente stopt per 1 januari 2021 met het aanbieden van hondenuitlaatstroken. De kosten van het opruimen ervan zijn onevenredig hoog.

Op hondenuitlaatstroken, stroken van gras, mogen hondenbezitters hun huisdier hun behoefte laten doen zonder dat ze verplicht zijn het op te ruimen. Vanwege de hygiëne wordt de hondenpoep wekelijks opgeruimd en afgevoerd. Dit kost zo’n € 150.000 per jaar.

In Delft betalen hondenbezitters geen hondenbelasting. Bij het afschaffen van de hondenbelasting is, als tegenprestatie, aan hondenbezitters gevraagd zelf de poep van hun hond op te ruimen. In de praktijk werkt dit goed en zijn veel mensen bereid dit wat minder aangename klusje voor lief te nemen.

Uitlaatstrook voor honden vervalt

Ook zijn, tegelijkertijd met het afschaffen van de belasting, hondenrenvelden en uitlaatstroken aangelegd, als verdere tegemoetkoming aan hondenbezitters.

Te duur

De kosten van de uitlaatstroken zijn de afgelopen jaren echter zo hoog geworden dat de gemeente dit niet langer in verhouding vindt staan. De opruimplicht geldt vanaf nu ook op de voormalige uitlaatstroken. 
Terug
vrijdag 1 januari 2021 13:55:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob