Laatste Nieuws

Koopovereenkomst Haring-locatie

 

De gemeente Delft en gebiedsontwikkelaar AM hebben een koopovereenkomst gesloten voor de Haring-locatie. De locatie ligt op de hoek Abtswoudseweg – Engelsestraat. De bestaande bebouwing gaat hier plaatsmaken voor circa vijftien vrije sector koop eengezinswoningen en zo’n veertig huurappartementen, waarvan minimaal twintig procent middendure huurappartementen.

De locatie ontleent zijn naam aan de technische groothandel Haring, die er jarenlang gevestigd was. In 2011 werd de locatie verkocht aan de gemeente Delft. De nieuwe woningen worden duurzaam en energiezuinig door waterbuffering en groene natuurrijke gevels die bijdragen aan versterking van de biodiversiteit.

Koopovereenkomst Haring-locatie

Breed publiek

Wethouder Martina Huijsmans: “De nieuw te ontwikkelen Haring-locatie wordt een aantrekkelijke plek in de wijk Delftzicht. Er komen woningen voor een breed publiek, in een duurzame en groene setting. Deze ontwikkeling sluit daarbij goed aan bij de ontwikkelingen in Nieuw Delft.”
Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest: “Met deze overeenkomst zijn we een stap dichterbij het leveren van een duurzame bijdrage aan dit stadsdeel. De toekomstige bewoners gaan wonen in een energiezuinige, groene omgeving. We zijn blij dat we op de Haring-locatie invulling kunnen geven aan deze maatschappelijke opgave.”

Historische spanten

In de te slopen gebouwen bevinden zich vijf historische spanten. Deze komen van het oude stroomtramstation in Scheveningen. De spanten zijn, na de schade die het station leed tijdens de Tweede Wereldoorlog, hergebruikt in de gebouwen van het Haringpand in Delft. Met de sloop van de gebouwen laat AM de sierlijke spanten verwijderen. AM en de gemeente Delft geven de spanten terug aan gemeente Den Haag. Die probeert de spanten terug te plaatsen in een historische context.
 

De bouw begint naar verwachting medio 2021. Daar gaat de sloop aan vooraf.
Terug
vrijdag 1 januari 2021 14:10:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob