Laatste Nieuws

Koningsdag

 

Dinsdag 27 april is het Koningsdag. Dit jaar zonder feest in de binnenstad. Het feest kunnen we niet massaal, maar wel thuis vieren. Kleur Koningsdag in kleine kring. Met bijvoorbeeld de traditionele tompouce. En door wat lekkers te bestellen bij lokale ondernemers.

 

Dinsdagochtend vindt u op de Facebookpagina van de gemeente de Koningsdag-toespraak van burgemeester Marja van Bijsterveldt. En als u daar toch bent: u vindt er ook een overzicht van de mooiste foto's die Delftenaren hebben gemaakt voor het thema 'Koninklijk Delft'. Breng uw stem uit op de koninklijkste foto van Delft.

Koningsdag

Delft kleurt Koningsdag

Zit jij in de bovenbouw van het basisonderwijs? Dan heb je vast het lespakket Delft kleurt Koningsdag gezien. Dat pakket is samen met Museum Prinsenhof Delft gemaakt. En gaat over de speciale band van Delft met het Koninklijk Huis. Een band die al heel lang teruggaat. Maar liefst tot 1572. Toen verhuisde Willem van Oranje naar Delft.

In dat pakket staan leuke puzzels en weetjes over Delft en Oranje. En je kunt je eigen Koningsdag tekenen en inkleuren. Hang die voor het raam. Of vraag je vader of je moeder om er een mooie foto van te maken. En te posten op Instagram met #DelftKleurtKoningsdag.

Houd afstand

Vier Koningsdag in kleine kring. Er zijn geen activiteiten zoals een kleedjesmarkt toegestaan. Ook niet vanuit uw eigen tuin of stoep. Gaat u naar buiten met Koningsdag? Houd u zich aan de coronarichtlijnen. En blijf afstand houden van elkaar.
Terug
vrijdag 23 april 2021 06:03:22 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob