Laatste Nieuws

Vrijheidswandeling vol verhalen

 

Theater Na de Dam en De VAK hebben een bijzondere vrijheidswandeling door Delft gemaakt. Met een plattegrond en een boekje loop je langs plaatsen in Delft die belangrijk zijn geweest in de Tweede Wereldoorlog. 

 

Bijzonder is het gebruik van historisch materiaal dat Erfgoed Delft beschikbaar heeft gesteld. Bij de stops luister je via je telefoon naar verhalen, muziek, bekijk je oude en nieuwe filmpjes en doe je opdrachten. Allemaal in het teken van 'vrijheid'.

Vrijheidswandeling vol verhalen

Van voorstelling naar stadswandeling

De stadswandeling is gemaakt door jonge theatercursisten die zich helemaal inzetten voor Theater Na de Dam. Normaal spelen zij elk jaar op 5 mei een voorstelling. Dit jaar gaat de voorstelling vanwege corona wederom niet door. Speciaal voor de vrijheidswandeling hebben de jonge theatermakers filmpjes en podcasts gemaakt met verhalen van Delftenaren over de oorlog en vrijheid. Maar ook zelf ontkomen ze er niet aan om antwoord te geven op vragen als: wat is vrijheid, wat zou jij eten als je honger had, en wanneer had jij gevoelens van wraak?

Bijzonder beeldmateriaal

De podcasts en filmpjes brengen de locaties van de route tot leven. Oud en nieuw materiaal wordt gemixt. Je ziet zeldzaam bewegend beeld van Delft in de oorlog, van begin tot het eind. En een combinatie van foto’s gemaakt in de oorlog en dezelfde foto’s op dezelfde locatie nu. Theater Na de Dam mag het materiaal, beheerd door Erfgoed Delft, gebruiken voor de vrijheidswandeling. Erfgoed Delft maakte de film oorspronkelijk voor de fototentoonstelling Het uur U ter ere van 75 jaar vrijheid. Wanneer de Oude Kerk weer open gaat, is de tentoonstelling alsnog te zien.

Ook na 5 mei

Het pakket voor de stadwandeling is nu online te koop bij het Rietveldtheater voor € 10,00. In het pakket zit een plattegrond, boekje met routekaart, verhalen en opdrachten en wat verrassingen die je nodig hebt tijdens de wandeling. Op 3 mei kunnen de pakketten opgehaald worden bij het Rietveld theater. De vrijheidswandeling is ook na 5 mei nog te bewandelen.
Terug
vrijdag 30 april 2021 07:13:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob