Laatste Nieuws

Online Delft Fringe Festival

 

Van 27 mei tot en met 6 juni is het weer Delft Fringe Festival. Een speciale online editie. Ofwel: elf dagen lang cultureel bingewatchen!

 

Dertig jonge makers spetteren vanaf 27 mei elf dagen van uw beeldscherm af. Ontdek de parels van de Nederlandse podiumkunsten en geniet mee van gracieuze dans, hilarische grappen, betoverende muziek en rake woorden. U kunt het Delft Fringe Festival meemaken via uw laptop, tablet en/of smartphone.

Online Delft Fringe Festival

Marathon

De elf festivaldagen zijn gevuld met ruim vierhonderd voorstellingen van 31 aanstormende talenten uit het hele land. Van dans tot opera en van circus tot cabaret. Voorbeelden: de ontroerende voorstelling van Nanette Poortinga, de hilarische show van De Gestampte Meisjes en de sfeervolle muziek van Duo Sola. Ook voor kinderen, expats en (internationale) studenten staat er veel op het programma. Met bijna 225 uur aan voorstellingen is Delft Fringe Festival dé online theatrale bingewatch-marathon van deze zomer.

Bomen en bos

Begin uw ochtend met de dagelijkse report 'Daily Fringe' van Sabine Krol (bekend van het duo HUN). Ze loopt, fietst of ‘tuktukt’ – samen met een inspirerende gast – door Delft. Elke avond is er ‘Delft Fringe Night’, een avondvullend programma inclusief gesprekken met de makers door talkshowhost Dide Vonk (bekend van podcast ‘De Makers’).
U kunt op basis van het blokkenschema uw eigen programma op maat maken en na afloop van een voorstelling de makers ontmoeten, tijdens een Q&A-meeting. Ziet u door de bomen het bos niet meer? De programmeurs geven u op meerdere momenten per dag persoonlijk online advies.

Origami Fringe Konijn

Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni staat er een zeven meter hoog houten konijn op de Markt, net zo hoog als het standbeeld van Hugo de Groot. Het Origami Fringe Konijn is onderdeel van het winnende ontwerp van TU Delft studenten Bartek Kotlicki en Ben Provan-Bessell. Het konijn speelt een grote rol in de tiende editie van het festival. Het vormt de fysieke toegangspoort naar het (online) festival. U kunt er terecht voor informatie over het festival, de expositie ‘Het Origami Konijn’ en het festivalmagazine. Kinderen kunnen aan de slag met een 3D-origami-kleurplaat en een konijnenwandeling door de stad. En de traditionele publieksprijs van het festival is na tien jaar veranderd in een heus gouden konijn.


Voor € 5 per persoon koopt u een ticket; voor € 15 geniet u van een avondvullend programma. En: veel activiteiten in het programma zijn gratis. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website van Delft Fringe
Terug
vrijdag 28 mei 2021 06:27:32 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob