Laatste Nieuws

Makkelijker betalen in passantenhaven

 

In de Delftse passantenhaven aan de Zuidkolk kunnen bezoekers sinds kort een stuk eenvoudiger liggeld, elektriciteit en water betalen. Dat kan via de app van AanUit.net. De app is te vinden in de Apple App Store (iPhone of iPads) of Google Play Store (Android).

Via app of pin

Wie zich aanmeldt via de app, krijgt ook een pincode. Hiermee kunnen bezoekers gebruikmaken van douche en toilet. Dat is in het liggeld inbegrepen. Ze kunnen ook aangeven of ze elektriciteit of water willen. Of een wasje draaien, want via de app kunnen passanten bovendien de wasmachine in het havenkantoor gebruiken. Voor schippers die geen gebruik willen of kunnen maken van de app is er ook een oplossing. Zij melden zich van tevoren bij het havenkantoor. Daar kunnen ze met pin betalen. De havenmedewerker meldt de bezoeker dan met de naam van de boot aan in het systeem.

Makkelijker betalen in passantenhaven

Veel complimenten

Aanuit.net is inmiddels in 40 havens in Nederland beschikbaar en is sinds 1 april beschikbaar in Delft. “Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie wat beren op de weg zag”, laat havenmeester Kimm Timmermans weten. “Ik vroeg me af hoe we het moesten regelen met mensen die liever anoniem willen varen door Nederland. Maar dat is op deze manier netjes opgelost via de beheerdersfunctie in de app. Zo kunnen we bezoekers zonder app toch aanmelden. Ik ben nu reuze enthousiast en sinds 1 april is er maar één schipper geweest die zich via ons aanmeldde. De rest heeft veel complimenten voor de manier waarop we het nu hebben geregeld. Het is echt een topsysteem. Modern, makkelijk en bij de tijd.”

Ingenieuze wijze

Projectleider Sem van Velsen laat weten dat hiermee een grote stap is gemaakt in de verdere digitalisering van de passantenhaven. “Tot voor kort moesten de bezoekers nog muntgeld in de automaat doen om elektriciteit en water te betalen. Liggeld werd betaald bij een klassieke parkeerautomaat, inclusief papieren ticket. Hiermee maken we het een stuk makkelijker voor de mensen die met hun boot Delft bezoeken. “Iedereen kan nu zijn of haar liggeld betalen via de app. De zuilen voor elektriciteit en water bij de aanlegplaatsen aan de Zuidwal zijn inmiddels omgebouwd naar het nieuwe systeem. Sinds 1 april kunnen passanten deze gebruiken via de app van Aan-Uit. De aanlegplaatsen aan de Hooikade krijgen op korte termijn volledig nieuwe elektriciteitskasten die werken op het nieuwe systeem. Aan de Westsingelgracht, langs het station, gaan we dat ook doen. Deze aansluitpunten worden op een ingenieuze wijze ingebouwd in de steiger.”

Gastheerschap

Ze vervolgt: “Kijk, vroeger liepen we zelf langs de schepen en moesten we mensen vragen of ze zich al hadden aangemeld. En soms moesten we ze wel even aansporen om het ook écht te doen. Nu zien wij via de iPad direct welke bezoekers zich wel of niet hebben aangemeld in de haven. Dat betekent dat we meer tijd hebben voor onze andere functie: gastheerschap. We staan bezoekers met raad en daad bij tijdens hun bezoek aan onze mooie stad Delft.”
Terug
vrijdag 28 mei 2021 06:33:53 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob