Laatste Nieuws

Museum zoekt verhalen van Delftse vrouwen

 

Komende twee maanden organiseert Museum Prinsenhof Delft workshops, rondleidingen en ontmoetingen voor vrouwen in verschillende Delftse wijken. Hiermee wil het museum vrouwen inspireren en verbinden en hen uitnodigen hun verhaal of het verhaal van een vrouw die hen inspireert te delen.

 

Vrouwen worden uitgenodigd te delen wat zij willen meegeven aan een volgende generatie vrouwen. De gedeelde verhalen worden opgenomen in de collectie van Museum Prinsenhof Delft.

Museum zoekt verhalen van Delftse vrouwen

Ontmoetingen

Museum Prinsenhof Delft kijkt door nieuwe ogen naar het verleden door de onderbelichte verhalen van vrouwen rondom Willem van Oranje te vertellen. Om vrouwen uit Delft te ontmoeten, te inspireren en met hen in gesprek te gaan, trekt het museum de stad in met verschillende gratis activiteiten. Te beginnen aanstaande dinsdag, 8 juni in de Wereldparels van 10.00-12.00 uur. Tijdens een kop koffie, thee en wat lekkers kunnen ervaringen en verhalen worden uitgewisseld. Het museum biedt ook de mogelijkheid het verhaal ter plekke door een museummedewerker vast te laten leggen. Deelname is gratis. Ook staan er ontmoetingen gepland in Moe’s Tuin Poptahof (24 juni, 10-12 uur) en Odensehuis de Linde Delft (6 juli, 10-11.30 uur).

Verhalen maken en delen

In de online workshop ‘Verhalen delen, verhalen maken’ leren deelnemers in twee uur hoe je volgens een 7-stappenplan een verhaal kunt schrijven. Voor de workshop is geen schrijfervaring nodig. Deze gratis schrijfworkshop wordt aangeboden in samenwerking met De VAK. (8 juni, 22 juni en 6 juli, 19.30-21.30 uur).

Stadswandeling Delftse Powervrouwen

In de stadswandeling ‘Delftse powervrouwen’ staat de rol van vrouwen in de geschiedenis van Delft centraal. De wandeling voert langs bijzondere en betekenisvolle plaatsen waarbij de gids vertelt hoe historische vrouwen uit Delft streden voor hun ideeën en opkwamen voor hun rechten in een tijd dat dat niet vanzelfsprekend was. Deze gratis stadswandeling wordt aangeboden in samenwerking met het Gilde Delft (13 juni, 27 juni en 18 juli, 14.00-15.30 uur).

Afsluiting met zomerpicknick

Als afsluiting van het activiteitenprogramma organiseert Museum Prinsenhof Delft een zomerpicknick in de museumtuin. Tijdens de picknick kunnen vrouwen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek, onder het genot van muziek, lekker eten en gezelligheid. Deelnemers kunnen zelf eten meenemen of voor 4 euro een picknickdoos bestellen (11 juli, van 13.30-14.00 uur).


Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie en aanmelden voor de activiteiten via de website van De Delftse Blik. Vanaf 1 oktober zijn verhalen van de vrouwen van toen en nu te zien in de presentatie Blikverruimers.
Terug
vrijdag 4 juni 2021 06:50:32 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob