Laatste Nieuws

Kunst en cultuur mogen weer

 

Kunst en cultuur opsnuiven? Het kan weer! De musea openen op 5 juni de deuren. Ook morrelen kunstenaars uit Rijswijk en Delft meteen aan de ‘grenzen’: acht Delftse ‘Bacinol-kunstenaars’ aan de Hooikade en acht Rijswijkse ‘Arti-Shock-kunstenaars’ gaan met elkaar samenwerken. Ze houden kunstwandelingen rond de grens van Delft en Rijswijk en organiseren workshops en exposities.

 

Voor wie inmiddels is uitgekeken op de eigen huiskamer, kan straks een bezoek aan de huiskamer van kunstschilder/-verzamelaar Paul Tétar van Elven aan de Koornmarkt of van kunstverzamelaar Lambert van Meerten aan de Oude Delft een uitkomst zijn – of stap in de bijzondere tuin van zijn woonhuis. Natuurlijk wel met inachtneming van de coronaregels, want die blijven gelden – mondkapje op en anderhalve meter afstand bewaren. Met een klein aantal bezoekers per keer krijgt u alle ruimte om van uw bezoek te genieten.

Kunst en cultuur mogen weer

Porselein

Ook Museum Prinsenhof Delft gaat open en dan is eindelijk de nieuwe tentoonstelling 'Jingdezhen. 1000 jaar porselein' te zien. Voor het eerst in Nederland staat dé porseleinstad van China centraal in een tentoonstelling. In deze tentoonstelling reizen de bezoekers aan de hand van ruim 90 topstukken, in combinatie met hedendaagse foto’s van Aart Kooij, door duizend jaar keramiekgeschiedenis. 

Apostelhuis

Daarnaast is vanaf 18 juni de presentatie ‘Het Apostelhuis van Jan Schoonhoven. Een meesterwerk van papier’ in Prinsenhof te zien. Dan is voor het eerst het gerestaureerde Apostelhuis te zien, een object van Jan Schoonhoven. Dit sleutelstuk in het oeuvre van de Delftenaar werd vanwege de fragiele staat de afgelopen maanden gerestaureerd. De presentatie is te zien tot begin oktober, samen met zes zelden getoonde tekeningen, twee reliëfs van Jan Schoonhoven en een film over het restauratieproces.

Ontmoeting

Ook gaan, nu corona snel aan kracht inboet, acht Delftse kunstenaars uit het Bacinol-gebouw aan de Hooikade en acht kunstenaars van de Rijswijkse kunstenaarsvereniging Arti-Shock met elkaar samenwerken. Deze samenwerking staat in het teken van ‘De ontmoeting’. “We werken op maar een paar kilometer van elkaar vandaan”, zegt Bacinol-kunstenaar Rob van Es. “Maar werken we daardoor anders? Kunnen we een grensverleggende aanvulling op elkaar vormen?” Met kunstwandelingen en met projecten die mensen stimuleert anders te kijken naar de grens tussen deze twee gemeenten. Ook komen er workshops waaraan inwoners van Delft en Rijswijk mee kunnen doen. De resultaten van De ontmoeting zijn komend najaar te zien in onder meer het stadskantoor en Bacinol.
Terug
vrijdag 4 juni 2021 06:53:01 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob