Laatste Nieuws

Wonen in Nieuw Delft? Vul enquête in!

 

Projectorganisatie Nieuw Delft gaat de komende tijd aan de slag met de invulling van de laatste delen van Nieuw Delft. De projectorganisatie wil daarom graag weten voor welk type woningen belangstelling is. Hebt u interesse in een koopwoning, vrije sector-huurwoning, zelfbouwwoning of een andere woonvorm in Nieuw Delft? Vul de vragenlijst in!

 

De plannen voor het zuidelijk deel van Nieuw Delft zijn voor een deel al bekend. Hier wordt de komende jaren gewerkt aan een gemengd stedelijk gebied met woningen, werkplekken en voorzieningen. In 2015 werd studentencomplex X-Ray al geopend. Onlangs startte de bouw van woongebouw PoortMeesters. Daarnaast zijn verschillende projecten in voorbereiding, zoals Porseleinen Hof, community building The Family, een aantal zelfbouwwoningen en een woonzorglocatie gecombineerd met sociale huurwoningen.

Wonen in Nieuw Delft? Vul enquête in!

Verschillende woonvormen

Voor de laatste bouwlocaties zijn nog geen concrete plannen. Ook hier is ruimte voor verschillende woningtypen, van koopwoningen en vrije sector huurwoningen tot zelfbouwwoningen. In het geval van zelfbouw bent u – zelf of samen met een groep - verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van uw eigen woning of appartementengebouw. Maar er zijn ook andere woonvormen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een eigen praktijk, atelier of kantoor aan huis, zodat u wonen en werken kunt combineren. Of aan een appartement waarbij u een dakterras, wasserette of andere voorzieningen deelt met vrienden of gelijkgestemden.

Prettig wonen

“In Nieuw Delft realiseren we woningen die zo goed mogelijk aansluiten op de woonwensen van een uiteenlopende groep mensen”, zegt gebiedsmanager Ruud de Graaf. “Denk aan ouderen die in de stad willen blijven wonen, mensen die in Delft werken, kleine en grotere gezinnen. Wat hebben zij nodig om prettig in de stad te wonen? Voor sommigen is dat een huisarts of werkplek in hetzelfde gebouw, of een kinderopvang om de hoek. Voor anderen is dat een gedeelde extra woonkamer, waar ze hun buren kunnen ontmoeten en waardoor ze misschien zelfs minder eigen woonruimte nodig hebben. Met deze enquête willen we onderzoeken waar animo voor is. Zo kunnen we daar ook in deze laatste fase van de planvorming rekening mee houden.”

Vervolg

Projectorganisatie Nieuw Delft gebruikt de opbrengst van de enquête om samen met ontwikkelaars het woningaanbod op de laatste bouwvelden vorm te geven. De woningen worden naar verwachting tussen 2024 en 2026 opgeleverd.


De enquête vindt u op de website van Nieuw Delft.
Terug
vrijdag 9 juli 2021 08:22:34 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob