Laatste Nieuws

En route in Delft met de Delftpas

 

Een voordelig dagje op pad in Delft? Met de Delftpas kun je niet alleen voordelig uit in de regio, maar ook in Delft. En route!

 

Maak een reservering voor de Canalhopper (25 procent Delftpaskorting) en stap op de Hooikade aan boord voor een mooie vaart door Delft. Zie Delft een keer vanaf het water.

 

Daarna toe aan rust en groen? Loop vanaf de Hooikade langs de Schie naar de Julianalaan, om in de Botanische tuin (gratis entree met Delftpas) een oase van rust te ervaren. Bekijk de bijzondere planten en kassen. Er is altijd iets te ontdekken.

En route in Delft met de Delftpas

Lunch

Varen en wandelen maakt hongerig. Loop vanaf de Botanische tuin onder de Oostpoort door naar de Burgwal in het centrum. En strijk neer op het terras van ’t Walletje voor koffie en een heerlijk broodje. En strijk 25 procent  Delftpaskorting op uw lunch op!

376 treden

Loop na de lunch door de Jozefstraat, een steeg met gepersonaliseerde gouden klinkers. Elke klinker heeft een eigen verhaal. De steeg komt uit bij het blauwe hart, een populaire plek om een foto te maken. Op de achtergrond staat de Nieuwe kerk al (gratis entree met Delftpas, graag vooraf boeken). Beklim de 376 treden voor een schitterend uitzicht (mondkapje verplicht). Bekijk het interieur en het praalgraf van Willem van Oranje.

Vermeer

Op naar de laatste stop: het Vermeercentrum, rechts van de kerk aan de Voldersgracht (gratis entree met Delftpas). Ervaar het leven, het werk en de stad van de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Leuk om de beroemde schilder uit Delft beter te leren kennen.

IJsje

Na zo’n dag mag een lekker softijsje natuurlijk niet ontbreken. Heb je een Jeugd Vakantiepaspoort (gratis met de Delftpas)? Dan kun je op weg naar huis een gratis ijsje halen bij Verhage aan de Van Foreestweg of Gouden Rijderplein (Delfgauw).

En, vers van de pers, nóg meer voordelig Delftpasnieuws: de Delftpas biedt deze maand onbeperkt 50 procent korting op de entree van concerten van het Delft Chamber Music Festival, vanaf 22 juli. Kamermuziekliefhebbers hebben dus nog tijd om een Delftpas aan te schaffen! Meer informatie op de site van het Delft Chamber Music Festival

Meer weten over de Delftpas?
Kijk op de speciale Delftpaspagina voor meer informatie. Kijk vooraf naar de geldende coronamaatregelen en -voorwaarden. Ben je tussen de 4- 12 jaar en heb je een Delftpas maar nog geen Jeugd Vakantiepaspoort, haal deze dan gratis op bij DOK centrum of bij de gemeente. Met het Jeugd Vakantiepaspoort beleef je nog meer avontuur!
Terug
vrijdag 16 juli 2021 08:10:55 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob