Laatste Nieuws

Bezoek Highlight Delft!

 

Van 18 tot en met 20 november vindt voor de vierde keer Highlight Delft plaats. Dit evenement biedt kunst, design, wetenschap en technologie – tegelijkertijd. Het is ontstaan vanuit verbazing, en het belóóft verbazing. 

Teun Verkerk is één van de initiatiefnemers van Highlight Delft en studeerde en woonde in Delft. “Om allerlei mooie Delftse creatieve en technologische vondsten te zien, moest ik jaarlijks de trein naar Eindhoven nemen. Daar verbaasde ik mij over. Ik dacht: die kunnen we toch ook zélf in Delft laten zien? Dat was voor mij de reden om te werken aan de eerste editie van Highlight Delft. Toen we daar mee bezig waren bleek dat veel anderen precies hetzelfde dachten.”

Bezoek Highlight Delft!

Magisch (1)

Wetenschap biedt kennis. Technologie biedt mogelijkheden. Creativiteit biedt toepassingen. “En Highlight Delft biedt dit alles een podium”, aldus Verkerk. “Het evenement biedt je een blik in de toekomst. Soms heel concreet, soms nog abstract, maar altijd heel mooi en volop verbazing wekkend. Een bewegende machine van glas doet je nadenken over glas als duurzaam bouwmateriaal. Een robot die op de viool en piano klassieke muziek componeert en speelt. Algen die niet alleen heel voedzaam zijn maar ook fungeren als lichtbron – over highlight gesproken! Je ziet wat nu nog heel bijzonder is, maar in de toekomst heel gewoon kan zijn. Highlight Delft daagt je uit om mee te denken, om na te denken. Over hoe creativiteit met technologie kan bijdragen aan die toekomst. En je leert de stad veel beter kennen. Want het evenement vindt plaats op ‘magische’ plekken in Delft.”

Magisch (2)

Magische plekken, zoals? Verkerk: “Een van de spannendste plekken deze editie is het ESP-lab, het Electrical Sustainable Power Lab. Dat ziet er van binnen uit alsof je een Star Wars hangar binnenkomt. Hier wordt gewerkt aan nieuwe oplossingen voor de energietransitie zoals laadpalen, maar ook de stroomkabels van de toekomst. Normaal is dit gesloten voor publiek. Maar tijdens het evenement gaan de deuren open en kun je er een heel bijzondere installatie zien. Boven je hoofd flikkert en knettert het. Magisch! Het kunstwerk loopt niet op stroom, maar stroom ís het kunstwerk.”

Verbazing

Highlight Delft presenteert dit jaar 20 ‘installaties vol toekomst’, op twee plekken, Nieuw Delft en de TU Campus. Er is gratis vervoer tussen deze locaties met de nieuwe waterbus. Zowel in Nieuw Delft als op de TU Campus zijn ook buiten (gratis) zo’n drie installaties te bezichtigen. Voor de binnenlocaties kunt u kaarten kopen. Wat kunnen bezoekers van Highlight Delft verwachten? Iets heel bijzonders volgens Teun Verkerk: “We beloven bezoekers verwondering en inspiratie. We denken dat iedere bezoeker zeker vijf hele bijzondere dingen zal zien wat ze nog nooit eerder hebben gezien. Ook niet in Eindhoven! Dit is dus het uitgelezen moment al je vrienden en bekenden uit te nodigen om weer eens naar Delft te komen. Voorál je vrienden uit Eindhoven, Amsterdam – en uit de rest van het land.”

Highlight Delft is van 18 tot en met 20 november. Alle 17 locaties zijn open van 17.30-23.30 uur. Tijdens het evenement gelden de coronamaatregelen van kracht.
Terug
vrijdag 12 november 2021 08:05:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob