Laatste Nieuws

'Verder kijken dan je eigen toko'

 

Kijk verder. Dat is wat Jeroen de Bruin nu al 21 jaar doet, als eigenaar van de supermarkt (eerst C1000, nu Jumbo) in het winkelcentrum aan de Vrijheidslaan. ‘Ondernemen stopt niet bij je eigen voordeur. Kijk verder – dat is goed voor de omgeving én voor jezelf.’

Eigenlijk is Buitenhof in de afgelopen 21 jaar niet eens zo veel veranderd, aldus De Bruin. “Het is nog steeds een heel gemêleerde wijk – luxe woningen, hoogbouwcomplexen, woningen voor senioren. Wijkbewoners organiseren veel met en voor elkaar. Buitenhof is wel wat verhard. Maar dat geldt denk ik ook voor andere buurten.”

'Verder kijken dan je eigen toko'

Aangenaam toeven

Als ondernemer zit je niet op een eiland. Dat is wat De Bruin in de afgelopen 21 jaar heeft geleerd. “Het gaat erom dat je onderneemt in een omgeving waar het aangenaam toeven is. Ik hoorde dat mensen in ons winkelcentrum een drogist en een slijter misten. Daarom ben ik samen met mijn vrouw hier een drogisterij en slijterij begonnen. Toen het hier eventjes niet altijd netjes was, heb ik zelf de omgeving een beetje schoongehouden. Dat werkt – de loop blijft er zo beter in.”

Iets teruggeven

Ondernemen is voor De Bruin ook iets teruggeven aan de buurt. “Ja, wij mogen hier ons geld verdienen. Daar zijn we dankbaar voor. Ik vind het belangrijk dat onze 150 medewerkers een afspiegeling vormen van de Buitenhof-bewoners. We geven ze graag een kans om hier te komen werken. Ondernemers in Buitenhof zijn ook aangesloten bij het Ondernemersfonds Delft. Ik ben voorzitter van Ondernemersfonds Buitenhof. Met andere ondernemers kijken we hoe we de wijk leuker en mooier kunnen maken. En hoe we bewoners kunnen betrekken bij hun wijk."

Sofa

"Scholieren uit de wijk hebben de ‘social sofa’ in het winkelcentrum gemozaïekt. Dat maakt het bankje ook echt van de wijk. Vanuit het Ondernemersfonds hebben we in de wijk zo’n 70 plantenbakken geplaatst. Ook hierbij geldt: scholieren uit de wijk onderhouden die. Zo maken we met elkaar de wijk leuker en mooier. En in de komende donkere dagen gaan we iets nieuws doen in Buitenhof, voor Buitenhof. Dan gaan we de wijk versieren met 5 verlichte kerstbomen van 7 meter hoog. Dit is een geweldig idee van Jurgen van Dorp van Full Speed!”

Verder kijken

Goede ideeën in de wijk en voor de wijk honoreren. Dat is wat De Bruin graag doet. Niet alleen als het gaat om het winkelcentrum. Ook leuke ideeën voor de wijk die wat verder van het winkelcentrum afliggen zijn welkom. “Op OndernemersfondsDelft.nl vind je meer initiatieven die we met plezier hebben gehonoreerd. Van een insectenhotel tot  beweegboxen en een zomerfestival. Als ondernemer kijken wij graag verder dan onze eigen toko.”

Blij

Waarom eigenlijk, wat levert je dat op als ondernemer? De Bruin: “Omdat Buitenhof ons ook heel veel geeft. Er wonen hier 16.000 mensen op dit kleine stukje Delft. Een gedeelte van Buitenhof staat in de landelijke Top Vijf van dichtstbevolkte gebieden. Zij geven ons, dit winkelcentrum heel veel. En ik ben ervan overtuigd: wat je geeft is wat je krijgt. Daarom geven wij graag, zonder direct te kijken naar de opbrengst in financieel opzicht. Want geven levert ook veel voldoening op. Helemaal als we met elkáár verder kijken dan onze eigen toko. Als ik denk aan hoe die kerstbomen straks de wijk gaan opfleuren... Daar word ik gewoon blíj van!”
Terug
vrijdag 26 november 2021 07:35:08 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob