Laatste Nieuws

Te doen in Delft in december

 

Het is waar: veel kan nu even niet. Maar er is nog steeds genoeg te doen in Delft in december! Hieronder vindt u een greep uit de activiteiten. Van sporten en bewegen tot online optredens, van workshops en spelletjes tot kerstactiviteiten en vieringen. Uiteraard allemaal passend binnen de geldende coronamaatregelen.

Sporten

Lekker sporten in de buitenlucht, of online meebewegen? Van capoeira en streetsportmix tot fitness en boksen of trainingen voor een gezonde leefstijl. Op Sporten in Delft.nl is het totale sport- en beweegaanbod te vinden. Gamen is natuurlijk ook een sport. Tot 9 januari kunnen de Delftse gamers meedoen aan de Online Wintergames. Van Rocket League tot Valorant.

Te doen in Delft in december

Walking voetbal

Elke dinsdagmorgen om 9.30 uur kunnen inwoners van 55 t/m 85 jaar een rustig potje voetballen bij Full Speed aan de Kerkpolderweg 5. Het gaat niet om het winnen maar om lekker bezig zijn in de buitenlucht. Met na afloop een kop koffie en wat lekkers met een leuk gesprek.

Wandelen

Elke dinsdag om 14.00 uur en vrijdag om 10.30 uur start er een wandeling vanaf de Hofkerk aan de Cort van der Lindenstraat 1. Aanmelden is niet nodig.

Workshops en spellen

DOK biedt altijd mooie verhalen en workshops voor jong en oud. En in december helemaal, van voorlezen voor peuters tot een speurtocht naar stripfiguren! Kijk op de website van DOK. Er is trouwens ook een spellenkast bij DOK in OPEN. OPEN heeft die kast net aangevuld met een nieuwe collectie gezelschapsspellen voor iedereen van 4 tot 99 jaar. De spellen blijven in DOK en zijn vanaf 22 december beschikbaar voor iedereen die zin heeft in een spelletje. Kom spelen met vrienden, je familie of een medebezoeker!

Maak ’t in ’t Museum (of thuis)!

Sinds kort hangt er een groot en bijzonder glas-in-loodraam van Prins Frederik Hendrik van Oranje en zijn moeder Louise de Coligny in Museum Prinsenhof Delft. Het licht wat er doorheen schijnt geeft een betoverend effect. Wil jij zoiets ook thuis? In een workshop kun je (8+) je eigen betoverend raamschilderij maken! Dat kan op 29 december 2021 en 2, 5, 9 januari 2022. Inloop tussen 13.00-16.00 uur. Kosten: € 1,00 per persoon. Aanmelden kan op de dag zelf bij de kassa- & informatiebalie. Het museum biedt trouwens nog meer leuke kerstvakantie-activiteiten, ook voor thuis. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Prinsenhof Delft.  www.prinsenhof-delft.nl.

Maak ’t verschil!

Ben jij tussen de 14-27 jaar? Gedreven? Wil je samen met andere jongeren een verschil maken in je omgeving? Dan ben jij de Social Innovator waar BASI naar op zoek is! Persoonlijke coaches begeleiden je 6 maanden intensief. Ze helpen je het beste uit jezelf te halen. Leer van topinspiratoren alles over muziek, sport, mode, zorg en ICT. Maak bijzondere excursies. Zet samen met andere jongeren een eigen project op om een verschil te maken. BASI wordt momenteel uitgevoerd in 5 gemeentes in Nederland. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van BASI – become a social innovator!

Maak ’t in de jongerencentra!

In de Delftse jongerencentra is van alles te doen voor jongeren. Kijk bij jou in de buurt bij De Border, The Culture en The Mall. Of check de website van Stichting Welbevinden Delft.

CANIDREAM/YourMic Studio

Wil je een kerstrap voor je oma en opa maken? Of gewoon, lekker muziek opnemen? Reserveer een gratis blok van 2 uur bij de CANIDREAM/YourMic Studio. Maak supervette muziek in de studio! Studiotijd reserveren kan het hele jaar door via de website van CANIDREAM.

Kerstballentocht door Delftse Hout

Duurzaamheidscentrum De Papaver en de Delftse Natuurwacht organiseren een kerstballenspeurtocht door de Delftse Hout. Die speurtocht kan gelopen worden t/m 9 januari 2022. De tocht is voor jong en oud en begint bij De Papaver en duurt zo’n 1½ uur. De vragenboekjes zijn te verkrijgen bij De Papaver, Het Rieten Dak, De Schaapskooi, Knus en stadsboerderij BuytenDelft.

LIT NYE Livestream (met een snufje Delft)

Op 31 december is er de LIT NYE Livestream van 22.30-3.30 uur met een geweldige line-up: Freddy Moreira, MR. Belt & Wezol, Diaz & Bruno, Wef, Brooklyn & more. Wat trouwens heel erg leuk is: MR. Belt & Wezol komen allebei uit Delft. Deze wereldsterren stonden onder meer ook op Tomorrowland.

Ten slotte

Houd van elkaar, houd afstand van elkaar. Kijk voor meer activiteiten op de digitale Delftse uitagenda. Of op de website van Delft voor Elkaar voor activiteiten gericht op zorg, sport en welzijn.
Terug
vrijdag 31 december 2021 07:43:17 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob