Laatste Nieuws

‘Alles wat iemand overheeft, is welkom’

 

In het pand aan de Mijnbouwstraat waar vroeger een HBS was, zijn nu Thomashuis Delft Centrum en Herbergier Delft gehuisvest. Op de hoek van de Maarten Trompstraat staat een zogeheten buurtkastje. Maar ook mensen buiten de buurt mogen er spullen indoen – en uithalen.

Eveline Sijtsma: “Mijn man Folkmar en ik zijn de zorgondernemers van Thomashuis Delft Centrum. We wonen er zelf en bieden, samen met ons team, een thuis aan mensen met een verstandelijke beperking. In hetzelfde pand is Herbergier Delft gehuisvest, voor mensen met geheugenproblemen.”

‘Alles wat iemand overheeft, is welkom’

Buurtkastje

“In september 2021 hebben we bij het pand, in de Maarten Tromstraat, een buurtkastje geplaatst, via Stichting SoGoed. Zulke buurtkastjes worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn bedoeld om verspilling tegen te gaan én om mensen te helpen die dat nodig hebben. Iedereen mag er spullen indoen en uithalen. Het kastje is vooral gevuld met etenswaren – denk aan pasta, koffiepads en blikken soep – en met  toiletartikelen en kleine gebruiksartikelen. Alles wat iemand overhoudt, is welkom! Zelf koop ik vaak wat pakjes maandverband en tampons om in het kastje te doen, omdat ik weet dat veel mensen dat niet kunnen betalen.”

Aanvullen

“De buurt heeft het kastje enthousiast ontvangen en het gaat heel hard. Het zou leuk zijn als nog meer mensen de artikelen die ze overhouden in het kastje willen doen. En is het kastje vol, dan kunnen ze de producten afgeven bij het Thomashuis of de Herbergier. Wij zorgen er dan voor dat het kastje wordt aangevuld zodra er ruimte is.”
Terug
vrijdag 31 december 2021 07:46:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob