Laatste Nieuws

Vermeerstraat klaar voor de toekomst

 

Aannemer Smits Vastgoedzorg heeft in acht maanden tijd de onderhoudswerkzaamheden afgerond aan de 29 sociale huurwoningen in de Vermeerstraat in Delft. Woningcorporatie Woonbron investeerde € 2,4 miljoen in onderhoud en het duurzamer maken van deze historische woningen. Het zijn de eerste sociale Woningwetwoningen in Delft. Ze werden ruim 100 jaar geleden door een van de voorlopers van Woonbron gebouwd.

'Konstig en krachtig'

De bewoners konden tijdens het onderhoud in hun woning blijven wonen. Ondanks dat was het niet altijd even fijn wonen vanwege alle werkzaamheden. 

Vermeerstraat klaar voor de toekomst

Als dank voor hun medewerking en geduld heeft Woonbron hen een cadeautje aangeboden met de boodschap ‘Vermeerstraat (1912-2021). Al meer dan een eeuw ‘konstig en kragtig’ een fijne plek in Delft om te wonen’. Het cadeau is ook een tegoedbon. Bewoners kunnen – als de coronamaatregelen het toestaan - een uitstapje maken in de horeca.

Mooie kans

Zakaria El-Khetabi, directeur Woonbron: “Wij zagen in deze renovatie een mooie kans om de woningen te moderniseren door toevoeging van ventilatie en isolatie. We deden dat respect voor de historische waarde van de woningen. De bewoners hebben zo meer wooncomfort en bij dezelfde leefstijl wonen zij energiezuiniger. De Vermeerstraat is ook in deze eeuw niet alleen een prachtplek, maar ook een duurzame plek om te wonen.”
Terug
vrijdag 31 december 2021 07:49:50 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob