Laatste Nieuws

Oud en nieuw

 

Het aftellen naar 2022 is begonnen. Door de coronamaatregelen vieren we oud en nieuw ook dit jaar anders dan andere jaren. Op deze pagina vindt u informatie, tips en regels. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het een fijne, veilige jaarwisseling wordt voor iedereen.

Samenkomen

Viert u oud en nieuw met familie of vrienden? Tijdens de jaarwisseling geldt:

Houdt u zich verder aan alle basisregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Oud en nieuw

Geen vuurwerk

Net als vorig jaar is er een verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk tijdens oud en nieuw. Dit is om extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Fop- en schertsvuurwerk (categorie F1-vuurwerk) mag wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mogen kinderen vanaf 12 jaar gebruiken.

Boete of straf

Voor het bij u hebben of afsteken van vuurwerk kunt u een boete krijgen.

OvertredingBoete
Vuurwerk bij u hebben Minimaal € 100
Vuurwerk afsteken € 250 tot € 1.200

Carbidschieten

In Delft geldt een verbod op carbidschieten. Dit staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), artikel 2:16. U mag dus ook tijdens de feestdagen geen carbid schieten in Delft.

Vreugdevuur

Het vreugdevuur in Tanthof gaat niet door. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om dit op een veilige en plezierige manier te organiseren. De gemeente heeft daarom geen vergunning voor het vreugdevuur afgegeven.

Geen open vuur

U mag in uw tuin of op straat geen afval verbranden. Of vuurtonnen gebruiken. Van 22 december tot en met 2 januari mag u ook geen fakkels, terrashaarden of vuurkorven gebruiken.

Overlast melden

Steekt iemand (illegaal) vuurwerk af? Of ziet u open vuren op straat? Meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u overlast liever anoniem melden? Bel dan 0800-7000.

Vernielingen

Ziet u dat iemand schade veroorzaakt? Bijvoorbeeld door het afsteken van vuurwerk? Bel 112. De gemeente en politie zetten zich in om overtreders te achterhalen. Uw hulp is daarbij onmisbaar.

Afval opruimen

Plaats uw afvalzakken en containers niet met oud en nieuw langs de weg. Doe dit alleen op de ophaaldag. Op de website van Avalex ziet u de ophaaldag van uw straat.

Wilt u van uw kerstboom af?

Van 27 december tot en met 31 januari kunt u uw kerstboom op de volgende manier aanbieden:

Ziet u kerstbomen (als afval) op andere plekken op straat? Meld dit bij de gemeente.
Terug
vrijdag 31 december 2021 07:55:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob