Laatste Nieuws

Spinoza en Grotius samen verder

 

Het Grotius College in Delft en scholengroep Spinoza uit Voorburg gaan sinds 1 januari samen verder in een fusie. Diverse partijen hebben hiervoor groen licht gegeven. 

Peter Lamers, bestuurder van scholengroep Spinoza (links op de foto). “Beide schoolbesturen hebben verschillende scholen. Samen bieden we een nog breder aanbod aan voortgezet onderwijs. Door samen te werken, kunnen we het onderwijs op alle scholen verder versterken.” Paul Zevenbergen, bestuurder van het Grotius College (rechts op de foto): “We hopen gezamenlijk de uitdaging in het onderwijs aan te pakken en zo permanent onze scholen te kunnen verbeteren. Samen maken we een mooie nieuwe organisatie.”

Spinoza en Grotius samen verder

Eigen gezicht

Lamers: “Binnen scholengroep Spinoza hebben alle scholen een eigen identiteit. Dat kan een onderwijskundige zijn, maar ook een levensbeschouwelijke richting. Pluriformiteit is essentieel voor scholengroep Spinoza. Zo valt er voor ouders en leerlingen duidelijk wat te kiezen. In dit kader is het Grotius een mooie toevoeging.”

Kwaliteit en professionaliteit

Wethouder onderwijs van de gemeente Delft Lennart Harpe: “De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de fusie. Daar ben ik ontzettend blij mee. Spinoza is een sterke partner waarmee de toekomst van het openbaar onderwijs in Delft is geborgd. Door deze samenwerking kan kennis en expertise gemakkelijk met elkaar worden gedeeld. Dat geeft een impuls aan de kwaliteit en professionaliteit van het onderwijs.”

Goed nieuws

Zevenbergen: “Samenwerken met Spinoza betekent behoud van het eigen gezicht van Grotius. We blijven Grotius. Het eigen gezicht vinden wij, Spinoza en de gemeente Delft, belangrijk. Samen zijn we sterker en kunnen we nog beter onderwijs bieden aan onze leerlingen. De fusie maakt dit mogelijk en daarom is het zo goed nieuws dat we de stap kunnen zetten. Goed onderwijs is namelijk waar het om draait.”
Terug
vrijdag 7 januari 2022 06:31:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob