Laatste Nieuws

Nieuwe bruggen in de binnenstad

 

wee nieuwe bruggen in de binnenstad verbinden de kades van de Oude Delft en de Lange Geer met ArsenaalDelft (voormalig Legermuseum). Het Delftse architectenbureau cepezed heeft de bruggen ontworpen. Bijzonder aan de bruggen is dat ze ‘los staan’ van de eeuwenoude kades.

De loopbrug aan de Lange Geer verbindt de Giststraat met het schiereiland waarop ArsenaalDelft ligt. Deze brug komt precies uit bij de entree van het nieuwe hotel. Daarin was decennialang het Legermuseum gevestigd.
De andere loopbrug verbindt de kop van het schiereiland en het nieuwe terras met de Oude Delft. Vanaf daar kunnen voetgangers langs het water van de Schie naar de passentenhaven of het station lopen. De bruggen zijn hoog genoeg gemaakt voor rondvaartboten.

Nieuwe bruggen in de binnenstad

Beschermen kades

Cepezed heeft in het ontwerp en de bouw de historie gerespecteerd. Om de monumentale kades te beschermen, is de constructie niet aan de kades vastgemaakt, maar staat deze in de gracht en dus volledig los van de eeuwenoude kades. Een stalen loper dient als drempelloze overgang tussen brug en kade.

Verbinding ArsenaalDelft

Met de aanleg van deze twee voetgangersbruggen is de herontwikkeling van het volledig gerenoveerde en verbouwde gebouwencomplex ArsenaalDelft bijna ten einde. Op dit schiereiland zit nu een restaurant (Loetje). Dat krijgt medio 2022 gezelschap van een hotel en een expo-/congrescentrum. Architectenbureau cepezed maakte ook het ontwerp voor het ArsenaalDelft.


Bron: cepezed. Foto: Lucas van der Weer, cepezed.
Terug
vrijdag 7 januari 2022 06:36:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob