Laatste Nieuws

Sheabomen en de T.U. Delft

 

Momenteel zit ik met 3 mede studenten in het noorden van Ghana in de stad Wa voor een stage vanuit de TU Delft. Voor deze stage zijn we bezig met het behoud van de sheabomen, die momenteel met een alarmerende snelheid worden neergekapt. Met deze internationale stage ondersteunen wij het bedrijft Sommalife. 
 
Sommalife is een 2 jarige startup die zich hard maakt voor de ondersteuning van de lokale vrouwen en hun kinderen. Hiertoe helpen ze de vrouwen voor een grotere markttoegang op de internationale markt en zorgen ze dat ze een eerlijke prijs krijgen voor het werk dat zij leveren. 
Sheabomen en de T.U. Delft Daarnaast zijn ze hard bezig met het beschermen van de shea bomen. Zo hebben ze verschillende sheabomen gemarkeerd om aan te geven dat deze niet gekapt mogen worden. En hebben wij met onze stage geholpen met het opzetten van een ontkiemingsproject. Hierbij hebben we momenteel 500 nieuwe bomen geplant en 1 kas gebouwd om een continuiteit van het project te monitoren om het uiteindelijk op te kunnen schalen naar 15.000 bomen. Met het beschermen en planten van deze bomen wordt niet alleen de natuur en de biodiversiteit behouden maar zorgt Sommalife ook voor het levensonderhoudt van de vrouwen en hun kinderen.


Terug
dinsdag 11 januari 2022 06:05:20 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob