Laatste Nieuws

Help de padden

 

Natuurlijk Delfland is weer op zoek naar mensen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Ook in Delft zijn overzetlocaties. 

Tussen half februari en begin april trekken weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats. Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over. Om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden, zoekt Natuurlijk Delfland mensen die - onder meer in Delft - de padden veilig naar de overkant willen zetten. Dit jaar zal alles coronaproof zijn; het overzetten gebeurt in groepjes van twee personen, elke keer in dezelfde samenstelling. 

Help de padden

Eén vaste avond

Paddenoverzetter moeten één vaste avond van de week beschikbaar zijn in de periode van half februari tot half april. Per avond gaat u ongeveer drie tot vier uur  op pad:  vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Het verzoek is om zowel de dode als levende dieren te noteren en zelf een zaklamp mee te nemen. U krijgt een reflecterend hesje en informatiefolders om uit te delen aan passanten.

Instructiebijeenkomst

Op 26 januari is er een online instructie Help de padden, van 20.00 tot circa 21.30 uur. U kunt zich hiervoor telefonisch (06 – 33 00 1742) of via e-mail (natuurlijkdelfland@knnv.nl) aanmelden. 

Kijk voor meer informatie op de website van Natuurlijk Delfland
Terug
vrijdag 14 januari 2022 07:53:06 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob