Laatste Nieuws

Islamitische basisschool in Voorhof

 

n augustus opent een islamitische basisschool de deuren, aan de J.J. Slauerhofflaan. De school komt naast het Pleysier College bij de Aart van der Leeuwlaan. De Stichting Islamitisch College (SIC) had begin 2020 een aanvraag hiervoor ingediend, bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tijdelijk

In april 2021 heeft het ministerie deze aanvraag goedgekeurd. De gemeente voert dit besluit van het ministerie uit. De nieuwe basisschool opent komende zomervakantie haar deuren. De school start met vijf schoolgroepen en één peutergroep. Binnen Delft is op dit moment geen ruimte in de bestaande schoolgebouwen. Daarom is voor een tijdelijke oplossing gekozen aan de J.J. Slauerhofflaan.

Islamitische basisschool in Voorhof

wee jaar

Het is de bedoeling dat de school hier kan starten en groeien. De verwachting is dat over twee jaar meer duidelijk is over mogelijkheden voor een definitieve locatie. Op het terrein komen zeven tijdelijke noodlokalen: zes schoollokalen en een speellokaal. Ook komt er een speelplaats voor de kinderen. De komende periode maakt de gemeente het terrein klaar.

Kijk voor meer informatie over Stichting Islamitisch College op de website van deze stichting.
Terug
vrijdag 21 januari 2022 09:15:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob