Laatste Nieuws

Een baan maakt het verschil

 

Méér mensen aan een baan helpen. Dat is het doel van BHAG Delft. BHAG staat voor ‘Big Hairy Audicious Goal’: een doel dat bijna onmogelijk lijkt en dat uitdaagt om verder te kijken dan je gewend bent te doen. Tien Delftse organisaties bundelden daarvoor hun krachten.  

Deze tien organisaties – Perspektief, Stunt, Delft voor Elkaar, GGZ Delfland, Firma Van Buiten, Delft Support, Ipse de Bruggen, Woonbron, DSW Zorgverzekeraar en Werkse! – geloven er stellig in: een baan maakt het verschil. Als mensen aan het werk gaan, gaan ze er niet alleen financieel op vooruit; dat geldt ook voor hun gezondheid en welzijn. 

Een baan maakt het verschil

En als een betaalde baan voor iemand (nog) niet haalbaar is, zorgen de tien partijen ervoor dat hij of zij in elk geval toch mee kan doen. Voorheen moest een bijstandsgerechtigde bij meerdere organisaties aankloppen. Nu bedenken en organiseren de partners samen wat nodig is om iemand verder te helpen. En heel vaak blijkt dan dat er veel meer kan dan eerder gedacht. 

Baangarantie

Zo zijn er in de afgelopen twee jaar ruim 350 personen zodanig geholpen dat ze nu geen bijstandsuitkering meer nodig hebben. Ze kregen een opleiding en gingen onder meer aan de slag als gastvrouw bij Perspektief en Pieter van Foreest. Binnenkort begint er een nieuwe klas met mensen die worden ‘klaargestoomd’ als assistent-zonnepanelenmonteur of callcentermedewerker – mét baangarantie. Werkgevers ondertekenen de zogeheten BHAG Deals, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij hen aan het werk te helpen of een opleiding te bieden.

Boost

Eén van de mensen die zo weer aan het werk ging, is Sandra*. Dankzij een BHAG Deal met Kinderopvang ZON! kon ze daar aan de slag. “Ik had een jaar geleden niet kunnen dromen dat ik nu aan het werk zou zijn. Deze baan geeft me een boost. Ik ga er elke dag met plezier naartoe. Het is zo fijn om weer een echte baan te hebben!”
Het is niet voor het eerst dat Sandra in de kinderopvang werkt. Ze deed dit werk eerder al tien jaar lang, vóór ze problemen kreeg en dakloos werd. In de tijd dat ze in de daklozenopvang woonde, deed ze vrijwilligerswerk bij Perspektief. En toen ze haar leven weer op de rit had, werd een vaste baan opnieuw een optie. Haar consulent bij Werkse! begeleidde haar naar haar huidige werkgever, Kinderopvang ZON! Sandra: “Ik heb mijn verhaal eerlijk verteld – en ik was welkom! En bij wie ik me ook welkom voel, zijn mijn schatten van collega’s.”

Meer informatie en een filmpje over Sandra staan op de website van BHAG Delft.  

*Om redenen van privacy wordt alleen de voornaam van Sandra vermeld.
Terug
vrijdag 21 januari 2022 09:36:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob