Laatste Nieuws

Versmallen Voorhofdreef

 

De Voorhofdreef is heel breed en auto’s rijden vaak te hard. Dit maakt het gevaarlijk voor fietsers en voetgangers om over te steken. Voor de veiligheid wordt de Voorhofdreef daarom aan beide kanten smaller. Dit geldt voor het deel tussen het Delflandplein en het tankstation.

Veiliger

Minder rijbanen maakt de Voorhofdreef veiliger. Auto's kunnen er minder hard omdat ze allemaal achter elkaar rijden. En niet kunnen inhalen. Ook moeten ze remmen voor auto's die afslaan naar een zijstraat. Verder is een smallere Voorhofdreef fijner voor auto's die vanuit een zijstraat willen oversteken. Dit kunnen zij straks sneller en veiliger doen.

Versmallen Voorhofdreef

De versmalde Voorhofdreef houdt voldoende capaciteit zodat er geen extra oponthoud ontstaat.

Dit verandert er

In de Ontwerptekening Voorhofdreef ziet u hoe het er straks uit gaat zien.

Wanneer?

Dura Vermeer voert het werk uit in opdracht van de gemeente. Het werk begint op maandag 31 januari 2022. Tijdens het werk is steeds 1 rijrichting op de Voorhofdreef helemaal dicht.

Van 31 januari tot en met 28 februari 2022 vindt het werk plaats vanaf de kruising met de J.J. Slauerhofflaan / Frederik van Eedenlaan tot aan het Delflandplein. De kruising van de Menno ter Braaklaan / Bosboom-Toussaintplein blijft open.

Van 28 februari tot en met 28 maart 2022 vindt het werk plaats vanaf het Delflandplein tot de kruising met de J.J. Slauerhofflaan / Frederik van Eedenlaan. De kruising Jan Campertlaan / Arthur van Schendelplein is dan weer open.

Door winters weer kan het werk uitlopen. Omwonenden krijgen een brief als dit gebeurt.

Dit merkt u ervan

De kruising met de J.J. Slauerhofflaan / Frederik van Eedenlaan blijft tijdens het werk open. Verder is er altijd nog 1 kruising met de Voorhofdreef open. Ook kunt u de wijk altijd in of uit via de Vulcanusweg / Minervaweg. Of de Aart van der Leeuwlaan. Het kan dus zijn dat u moet omrijden.
Ook de fietspaden en stoepen blijven open. Het werk gebeurt vooral op de rijbaan en in de berm.

Op de Voorhofdreef zelf rijden vrachtwagens en machines om het werk uit te voeren. Het kan zijn dat dit lawaai maakt. Dura Vermeer werkt op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Vaak zullen ze om 16.00 uur al klaar zijn.

Auto’s en bussen rijden om

Auto's die niet in Voorhof Zuid hoeven te zijn, rijden om via de Buitenhofdreef. Bus 64 rijdt om via de Minervaweg, Vulcanusweg en Frederik van Eedenlaan. Hier komen 3 vervangende bushaltes. Kijk voor meer informatie over de omleiding op de website van EBS. Of bel 0800 0327.

Zie ook
Terug
vrijdag 21 januari 2022 09:39:24 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob