Laatste Nieuws

Wegens ‘wauw!’ weer een make-over

 

Delftse Hout-ondernemers hebben het mogelijk gemaakt. Studenten hebben onderzocht welke kleuren mensen een veiliger gevoel geven. En dat heeft kunstenaar Micha de Bie gebruikt om van de onderdoorgang aan de Bieslandsekade een bijzondere entree naar de Delftse Hout te maken. Een entree met een hoog  ‘Wauw!’-gehalte. Wegens ‘Wauw!’ krijgt nu ook de onderdoorgang aan de Tweemolentjeskade naar de Delftse Hout een make-over. Kunstenaar Sonja Kamp verzorgt deze make-over.

Wegens ‘wauw!’ weer een make-over

Voor Kamp is het een uitstapje naar een andere kunstuiting. “Ik ben vooral beeldend kunstenaar, werk met driedimensionale, geometrische vormen. Maar de onderdoorgang is natuurlijk ook driedimensionaal en geometrisch. Misschien zijn er wel meer overeenkomsten dan verschillen. Want net als fulltime streetartists zoek ik ook naar interactie met kunst in de openbare ruimte.”

Kolommen? Bomen!

Eind maart is Kamp begonnen met de voorbereidingen. Die zijn nu achter de rug. Alles is ‘in de grondverf’ gezet. Het échte werk kan nu beginnen. Het eerste wat opvalt, is de enorme wirwar aan kolommen op deze onderdoorgang. Wat kan Kamp hiermee? “Hier vindt de overgang plaats van stad naar land. Die wirwar aan kolommen kan zo maar een woud van abstracte bomen worden… Kom maar kijken als het af is!”

Als alles gaat volgens plan, is deze onderdoorgang half juli klaar.


Met dank aan ondernemers en studenten
Vijf studenten van de TU Delft, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit hebben onderzocht wat Delftenaren vonden van de onderdoorgangen. Die gaven aan zich daar niet altijd veilig te voelen. Studenten onderzochten toen of kleuren een positieve bijdrage kunnen leveren aan het veiligheidsgevoel. Dat bleek het geval: roodachtige en geelachtige kleuren hebben een positieve invloed op het gevoel van veiligheid. Vervolgens schreven de studenten met deze kleurenwensen een graffiti-wedstrijd uit voor de make-overs. Via de social media-kanalen van de gemeente konden Delftenaren stemmen. Micha de Bie kreeg de meeste stemmen, gevolgd door Sonja Kamp. Delftse Hout-ondernemers hebben deze make-overs financieel mogelijk gemaakt, vanuit het Ondernemersfonds Delft.
Terug
vrijdag 27 mei 2022 07:46:54 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob