Laatste Nieuws

Zonnepanelenacties voor Delftenaren

 

De kosten voor energie stijgen. Het gebruik van zonnepanelen is een slimme manier om zelf energie op te wekken. Dit verlaagt uw energiekosten en zorgt ook voor minder CO2-uitstoot.  De gemeente wil Delftenaren die zonnepanelen overwegen daar weer graag bij helpen. Dit doet ze samen met het Energieloket Delft. Er zijn dit jaar twee acties: één voor woningeigenaren en één voor VvE’s.  

Actie voor woningeigenaren

Bent u een woningeigenaar en woont u in de Binnenstad, Delftse Hout, Hof van Delft, Ruiven, Vrijenban of Wippolder? Dan bent u welkom bij de digitale bijeenkomst op donderdag 9 juni, van 19.30 tot 20.45 uur.

Zonnepanelenacties voor Delftenaren

U hoort hier hoe de zonnepanelenactie werkt en u kunt vragen stellen aan de installateur die aan de actie meedoet. Ook komt u te weten hoe u geld kunt lenen voor de aanschaf van zonnepanelen en hoe u 21 procent btw kunt terugvragen.

Aanmelden

Aanmelden kan via het Regionaal Energieloket. U kunt op deze actiepagina tot 31 juli 2022 ook direct een persoonlijke (en vrijblijvende) offerte aanvragen. Bent u woningeigenaar in Abtswoude, Buitenhof, Schieweg, Tanthof Oost, Tanthof West, Voordijkshoorn of Voorhof? Dan bent u welkom bij een digitale bijeenkomst in september. De precieze datum is nu nog niet bekend.

Actie voor VvE’s

Veel VvE’s in Delft hebben een geschikt dak voor zonnepanelen en kunnen daarmee besparen op de energierekening. Bij het besluit om zonnepanelen te installeren, kan hulp welkom zijn. De gemeente Delft ondersteunt de VvE’s daar graag bij. In vervolg op de succesvolle actie in januari is er binnenkort opnieuw een zonnepanelenactie voor VvE’s.

Eerste online bijeenkomst

Op donderdag 2 juni organiseert de gemeente samen met het Energieloket Delft een eerste digitale bijeenkomst. Deze bijeenkomst is van van 19.30 tot 20.45 uur. U krijgt informatie over de voordelen, kosten en financieringsmogelijkheden. Na de bijeenkomst kunnen VvE’s zich aanmelden voor een gratis quick scan. Deze geeft inzicht of het dak geschikt is voor het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen.

Tweede online bijeenkomst

De tweede online informatiebijeenkomst is op donderdag 7 juli, van 19.30 tot 20.45 uur. Hierin krijgen VvE’s meer informatie over de opties en uitdagingen voor zonnepanelen. Ook vertelt de installateur over materialen en garanties. Daarna kunnen VvE’s zich tot en met 31 december 2022 inschrijven voor de collectieve actie en zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. VvE’s kunnen zich aanmelden kan via het Regionaal Energieloket
Terug
vrijdag 27 mei 2022 08:15:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob