Laatste Nieuws

Onderwijsgebouw Echo geeft energie

 

Sinds maandag 30 mei kunnen docenten en studenten van TU Delft gebruikmaken van het duurzame onderwijsgebouw Echo. Het gebouw kost geen energie, maar levert juist energie op. Na de zomer zijn alle zalen in gebruik en is de horeca volledig in bedrijf.

Energie over

Echo is het eerste energieleverende gebouw op TU Delft Campus. Het wekt met behulp van zonnepanelen alle energie op voor het stroomgebruik van laptops, verlichting en horeca. Sterker nog: onderaan de streep blijft er energie over.

Onderwijsgebouw Echo geeft energie

Hergebruikt

“Een duurzaam onderwijsgebouw vraagt om duurzaam materiaalgebruik en een duurzame inrichting”, laat projectmanager Bouw TU Delft Kübra Öztürk weten. "Maar liefst negentig procent van het meubilair is hergebruikt. En we hebben onder meer bamboe en gerecyclede petflessen gebruikt.”

Flexibiliteit

Echo is gebouwd vanwege het groeiend aantal studenten en de behoefte aan grotere, maar ook flexibelere onderwijsruimtes en verschillende typen onderwijs. Echo bestaat uit vier bouwlagen. Er komen in totaal zeven onderwijszalen die grotendeels flexibel zijn in te delen.

Klimaatactie

Het verduurzamen van de TU Delft Campus is een belangrijk onderdeel van het Climate Action Programma. Dat voorziet in extra investeringen in klimaatonderzoek en onderwijs in klimaat. De TU Delft geeft hier de komende tien jaar 22 miljoen euro aan uit.

 

Foto: Guus Schoonewille
Terug
vrijdag 3 juni 2022 06:34:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob