Laatste Nieuws

Delft voor iedereen?

 

Wat is nodig om van Delft een meer inclusieve stad te maken, een stad voor iedereen? Wie daarover wil meedenken, is woensdagavond 8 juni van harte welkom bij een stadsgesprek hierover in het Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4.

TOPDelft organiseert het stadsgesprek samen met de Adviesraad Sociaal Domein. Het biedt deze avond ruimte aan Delftenaren met een lichamelijke, verstandelijke of mentale beperking. Waar lopen zij tegenaan in Delft?

Delft voor iedereen?

Wat hebben zij nodig om te kunnen wonen, leren en studeren, werken en recreëren zoals zij zelf willen? En hoe gaan wij hier als stad mee om? Welke ondernemers, sportverenigingen, woningcorporaties, scholen en burgers zetten zich in om deze Delftenaren mee te laten doen?

VN-verdrag

Enkele raadsleden hebben het initiatief voor dit stadsgesprek genomen. Gemeenten moeten een Lokale Inclusie Agenda opstellen. Dat volgt uit het VN-verdrag over de rechten van de mens met een handicap. Ambtenaren werken al aan een manifest over inclusie. Wethouder Karin Schrederhof is aanwezig bij het stadsgesprek.

Lift

Het stadsgesprek is op de eerste verdieping. Er is een kleine lift aanwezig. In de lift past geen scootmobiel. Indien nodig is er begeleiding bij het gebruik van deze lift en wordt er gezorgd voor een eventuele overstap van scootmobiel naar rolstoel.
Hebt u specifieke wensen om deel te kunnen nemen aan het stadsgesprek? Laat dit weten met een mail aan info@topdelft.nl.


De zaal is open vanaf 19.30 uur. Na afloop van het stadsgesprek rond 22.00 uur, is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Kijk voor meer informatie op www.topdelftdesign.nl.
Terug
vrijdag 3 juni 2022 06:40:55 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob