Laatste Nieuws

DELFT HEEFT NIEUWE BURGEMEESTER

 

Op 2 september is in een bijzondere raadsvergadering Marja van Bijsterveldt geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van Delft. 

In de bomvolle raadszaal luisterden de circa 200 genodigden naar diverse toespraken en werd Marja van Bijsterveldt beëdigd door Commissaris van de Koning Jaap Smit. De nieuwe burgemeester werd door diverse sprekers toegesproken, onder wie de eerdergenoemde Commissaris van de Koning Jaap Smit, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag Ahmed Aboutaleb, wethouder en loco-burgemeester Aletta Hekker, voorzitter van het college van bestuur van de TU Delft Tim van der Haagen en de plaatsvervangend voorzitter van de Delftse gemeenteraad Aad Meuleman.

DELFT HEEFT NIEUWE BURGEMEESTER

Daarna sprak de kersverse burgemeester van Delft  met haar eerste speech de zaal toe. De bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Delft is terug te zien via de webcast.

GROTE STAAT VAN DIENST

De 55-jarige Van Bijsterveldt werd in juni als nieuwe burgemeester aanbevolen door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Delft. Ze heeft een bijzonder grote staat van dienst in het openbaar bestuur. Zij was eerder wethouder, burgemeester, staatssecretaris en minister van Onderwijs. Tevens was zij landelijk partijvoorzitter van het CDA. Sinds 2013 was zij directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente Delft. 

EERSTE KENNISMAKING

De nieuwe burgemeester begon haar kennismaking op zaterdagochtend 3 september in het stadhuis op de Markt. Veel Delftenaren maakten van de gelegenheid gebruik om de burgemeester te ontmoeten en kwamen langs voor een praatje en een kopje koffie.
Terug
dinsdag 6 september 2016 15:04:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob