Laatste Nieuws

ENERGIEKE PLANTENMUUR WINT

 

Een plantenmuur waarmee energie kan worden opgewekt voor het opladen van een mobiele telefoon. Dit idee van studenten van het Wellantcollege uit Delft is uitgeroepen tot Beste Idee Plantarium 2016.

De Delftse innovatie, Powerplant genaamd, won in de categorie studenten. ”Power Plant is een mooie innovatie en zal zeker door bedrijven als eyecatcher in de hal of ontvangstruimte worden neergezet”, aldus het juryrapport. “Het levert stroom op voor het opladen van een smartphone en werkt positief voor het imago dat het bedrijf voor duurzaamheid en innovatie wil uitstralen. Het geeft op een ludieke en innovatieve manier aan dat het bedrijf investeert in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.”

ENERGIEKE PLANTENMUUR WINT

BEDRIJFSLEVEN

In de categorie bedrijfsleven werd Amazingworld van Van der Velde Waterplanten uit Bleiswijk eerste. Met Amazingworld maken kinderen op een speelse manier kennis met de natuur. “Het is een mooi totaalconcept waar goed over is nagedacht en dat is toegespitst op een specifieke doelgroep: kinderen. Het past in het cadeausegment en is zeker bedoeld voor het funshoppen. Dat de planten in de Swampworld ook nog muggen vangen is een mooie bijkomstigheid waarmee wordt gescoord”, aldus de jury.

1000 EURO

De studenten van het Wellantcollege ontvingen een cheque ter waarde van 1000 euro. Van der Velde Waterplanten ontving een PR-pakket ter waarde van dit bedrag. De prijzen werden uitgereikt in Boskoop, tijdens Plantarium, dé internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Deelname uit 15 verschillende landen en vakbezoek uit 48 landen onderstrepen dit internationale karakter en maken Plantarium tot dé groothandelsmarkt van boomkwekerijproducten in Europa. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.
Terug
dinsdag 6 september 2016 15:07:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob