Laatste Nieuws

TU DELFT IN WERELDSE TOP 100

 

De TU Delft staat wederom in de top 100 van beste universiteiten van de wereld. De universiteit staat op plek 62. De VU Amsterdam staat op nummer 57. Ze zijn de enige Nederlandse universiteiten in de top 100. 

Dat blijkt uit de QS World University Rankings, een wereldwijde ranglijst met ongeveer 900 universiteiten geselecteerd uit zo’n 3500 universiteiten. De lijst wordt aangevoerd door het Massachusets Institute of Technology uit de Verenigde Staten. 

TU DELFT IN WERELDSE TOP 100

De universiteiten worden onder andere gerangschikt op basis van wetenschappelijke reputatie, reputatie bij werkgevers van afgestudeerden, internationale studenten en internationale medewerkers.

TOONAANGEVENDE RANGLIJSTEN

Er zijn drie toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. De QS World University Rankings is er één van. Elk van deze ranglijsten is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.
Terug
dinsdag 6 september 2016 15:20:12 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob