Laatste Nieuws

Open Monumentenweekend

 

Komend weekend, 10 en 11 september, is het voor de 30e keer Open Monumentenweekend. Bij De VAK ligt beide dagen een gratis informatieboekje met de opengestelde monumenten klaar. 

Zoals elk jaar met Monumentenweekend kunt u veel mooie Delftse panden van binnen bekijken. Daarnaast zijn er muziekoptredens en thematische wandelingen. En voor kinderen een leuke workshop: in De VAK aan Westvest 9. 

Open Monumentenweekend

Thema

Het thema van dit jaar is ‘iconen en symbolen’, een verwijzing naar de talloze afbeeldingen en tekens in en op de monumenten. Maar gebouwen zelf kunnen natuurlijk ook een waar icoon zijn - voor veel Deftenaren is de toren van de Nieuwe Kerk hun stad ten voeten uit! 

Programma 

Het monumentale pand van De VAK, tegenover het station, is het hele weekend centraal informatiepunt voor Open Monumentendag Delft. U kunt er zaterdag en zondag terecht voor het gratis informatieboekje met een beschrijving van de 42 opengestelde monumenten die u kunt bezoeken. In het midden van het boekje vindt u een plattegrond. Er is een ruim aanbod aan stadswandelingen, kinderactiviteiten, een tochtje met pakschuit “Nooit Gedacht”, een Kerkenpad langs 13 kerken en kapellen, een Bruggenparade langs 16 Delftse bruggen, een fototentoonstelling, en natuurlijk veel muziek. U vindt het programma ook op de website van Open Monumentendag Delft. 
Terug
vrijdag 9 september 2016 09:45:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob