Laatste Nieuws

Energy battle zoekt big spenders

 

Binnenkort gaat voor de zesde keer de Klimaatverbond Energy Battle van start: inwoners van diverse steden gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk energie te besparen. En Delftenaren doen ook mee! 

“Ik heb al dubbel glas, zonnepanelen, overal spaarlampen in huis. Als het koud is, trek ik eerst een trui aan en als ik het dan nog koud heb, gaat de verwarming een graadje hoger.” Sylvia Coenen is één van de Delftenaren die zich al voor de Energy Battle hebben aangemeld. “Omdat ik duurzaamheid, zuinig zijn op onze aarde belangrijk vind.

Energy battle zoekt big spenders

Voor degenen die na ons komen en –  daar ben ik heel eerlijk in – omdat het goed is voor mijn portemonnee. Ik heb me aangemeld, omdat ik benieuwd ben welke mogelijkheden ik heb om nog duurzamer bezig te zijn – en nog meer te besparen.”

Drie teams

Er worden drie teams samengesteld van maximaal 10 huishoudens. Ook basisscholen kunnen meedoen. Deelnemers gaan vier weken lang thuis aan de slag met een energiedisplay, de Wattcher en een online stappenplan. Ze staan er niet alleen voor: ze krijgen tips en opdrachten die helpen zoveel mogelijk energie te besparen.

15 procent besparen

Gemiddeld besparen deelnemers zo’n 15 procent op stroom en gas. Tijdens de battle ontdekken deelnemers er alles over. De stad die met drie teams gemiddeld het meeste weet te besparen, wint de Energy Battle.

Niets met duurzaamheid

Kan Delft wel voor goud gaan als alle deelnemers net als Coenen al heel erg met duurzaamheid bezig zijn? Coenen: “Nou, als we dan nog 15 procent weten te besparen, zou dat een enorme prestatie zijn. Eigenlijk moeten ook Delftenaren  meedoen die helemaal niets met duurzaamheid hebben, die daar helemaal niet mee bezig zijn – big spenders. Reken maar dat die steil achterover vallen als ze merken hoe veel ze kunnen besparen!”

Doe mee

Of u nu wel of geen 'big spender' bent, meedoen kan nog steeds. Er is nog plek voor een beperkt aantal deelnemers. Geef u vóór 23 september op via adviesruimte@delft.nl. Wees er snel bij, want let op: vol = vol! Meer informatie vindt u op klimaatverbondenergybattle.nl en op delftwordtgroen.nl.
Terug
vrijdag 16 september 2016 09:25:13 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob