Laatste Nieuws

Nepagent aangehouden

 

Den Hoorn - Politieagenten hielden donderdag 20 oktober om 14.05 uur op de Hoornsekade een nepagent aan. De man wist even daarvoor met een smoes een woning aan de Koning Wilhelminalaan binnen te komen.

Agenten kregen een melding dat in Den Hoorn een man zich voordeed als nepagent. De man had zich bij een bewoner voorgedaan als nepagent en wist  zo in de woning van het slachtoffer te komen. Na enkele minuten verliet de nepagent de woning. Politieagenten die een onderzoek instelden troffen in de omgeving een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement van de nepagent. Op de Hoornsekade hielden agenten deze man, een 56-jarige man uit De Lier, aan.

Nepagent aangehouden

Nepagent

De laatste weken kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen over een man die zich voordeed als nepagent. De man probeerde met een smoes woningen binnen te komen om vervolgens persoonlijke eigendommen van slachtoffers weg te nemen. De recherche van politiebureau Westland onderzoekt of de aangehouden verdachte verantwoordelijk is voor meer babbeltrucs en verzoekt andere slachtoffers of getuigen contact op te nemen via 0900-8844.. De verdachte wordt vandaag geleid voor een rechter-commissaris. 

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.
Terug
zaterdag 22 oktober 2016 09:05:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob