Laatste Nieuws

MEEPRATEN OVER LEEFOMGEVING?

 

In 2019 treedt de Omgevingswet in werking: één wet voor de leefomgeving. Iedereen krijgt daarmee te maken. De gemeente bereidt de invoering van deze wet voor – graag met betrokken Delftenaren.

De invoering van de Omgevingswet – daarover wil de gemeente in gesprek gaan met inwoners, ondernemers en partners in de stad. Wilt u meepraten over ontwikkelingen in uw buurt of stad? En zo ja, hoe? Hoe kan de gemeente u daarbij betrekken? Laat het weten! In november gaat de gemeente hiervoor op ‘tournee door de stad’ – de gemeente komt naar u toe in november.

MEEPRATEN OVER LEEFOMGEVING?

SAMEN MET DE STAD

Leuk hoor, die initiatieven om te kijken hoe Delftenaren betrokken kunnen worden bij de invoering van de Omgevingswet, maar zitten Delftenaren daar ook op te wachten? Wethouder Ferrie Förster twijfelt daar niet aan: “Participatie leeft in de stad. Zo zijn er volop belangenverenigingen. Maar ik zou zo ontzettend graag zien dat ook Delftenaren, niet aangesloten bij belangenverenigingen, afkomstig uit de buitenwijken, meedoen. Wat willen zij anders zien in hun omgeving? Want de tijd dat wij beleid maakten in onze ivoren toren is al lang voorbij. Samen met de stad de stad verder vormgeven, dát is wat we willen. Delft is van alle Delftenaren.”

MEER RUIMTE, MEER LOSLATEN

En de Omgevingswet raakt alle Delftenaren. Zo krijgt de gemeente met de Omgevingswet meer bestuurlijke ruimte om eigen keuzes te maken. En tegelijkertijd maakt de wet het mogelijk meer los te laten en meer ruimte te geven aan ideeën van bewoners, ondernemers en partners.
Terug
donderdag 3 november 2016 13:44:57 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob